12 års fødselsdag 🎈 Kæmpe udvalg af nyheder NEDSAT 25% 💰

  • Fri fragt over 499 kr.
  • (gælder ikke udsalg)
Asta & Alfred - Håndstrikket børnetøj

Guide til valg af børnesko

Vi ved at det kan være svært at købe børnesko online. Vi har derfor udarbejdet en størrelsesguide, som besvarer nogle af de spørgsmål der kan opstå, når du køber børnesko på www.astaogalfred.dk. Husk at vores størrelsesguide kun er vejledende. Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse du skal vælge eller du på anden måde ønsker vejledning omkring størrelser til børn, er du altid velkommen til at kontakte os på [email protected] eller tlf. 31 27 00 85, så skal vi være dig behjælpelig på bedste vis.

Hvornår skal mit barn have sit første par sko?

Det er noget helt specielt, når dit barn skal have sit første par sko og mange forældre er i tvivl hvilke børnesko de skal vælge og hvad man skal være opmærksom på, når man køber de første sko til sit barn. Mange forældre spørger os, hvornår skal mit barn have sit første par sko? Dette svinger fra barn til barn men en god tommelfingerregel er, at vente til barnet er begyndt at stå og tage de første par skridt selv. Hvis du ønsker et par sko til dit barn inden da, kan du vælge et par blødere sko fx et par hjemmesko i skind, som ikke hæmmer barnets bevægelse. Når dit barn skal have sit første par sko og er ved at lære at gå, anbefaler vi at vælge et par begyndersko, som giver ekstra støtte til barnets fødder omkring anklen. Skoene må ikke være alt for store til barnet, da det kan hæmme barnets gang. Vi anbefaler at man vælger et voksetillæg på ca. 1,2 cm. Nedenfor kan du se, hvad de enkelte skostørrelser til børn ca. svarer til i forhold til barnets alder.

Vejledende skostørrelser til børn:

Hvordan måler jeg mit barns fødder?

Når du skal købe sko til dit barn er første step, at vide hvad barnets fødder måler. Du kan stille barnets fod på et stykke papir lagt op mod en væg og sætte en streg på papiret hvor foden stopper. Mål herefter længden på foden, ved at måle fra kanten på papiret til stregen. Husk at barnet skal have vægten på den fod du vil måle for at målet bliver retvisende. Mål altid begge fødder, da målet på barnets fødder kan variere. Alternativt kan du downloade vores fodmåler til børn her!

 

Hvad betyder et voksetillæg i børnesko?

I modsætning til voksne skal man, når man køber sko til sit barn, tage højde for at barnets fødder vokser i løbet af en sæson. Det vil sige at når du køber børnesandaler eller vinterstøvler til dit barn, skal du huske at tage højde for at skoene skal passe hele sommer- eller vintersæsonen. Det er her det såkaldte voksetillæg kommer på banen. Voksetillægget giver plads til bevægelighed i skoen, når barnet går og giver derudover plads til at foden kan vokse. Når du køber sko til dit barn, som du skal altså lægge voksetillægget oveni det barnets fødder måler. Voksetillægget afhænger af barnets alder samt type af sko. Nedenfor kan du se hvilket voksetillæg vi anbefaler i forskellige typer af sko.

Begyndersko:

I begyndersko anbefaler vi et voksetillæg på ca. 1,2 cm. Det er vigtigt at skoene ikke bliver for store, da det vil hæmme barnets gang.

Børnesko / Sneakers:

I børnesko og sneakers anbefaler vi et voksetillæg på max 1,5 cm.

Sandaler:

I begyndersandaler anbefaler vi et voksetillæg på ca. 1,2 cm. I lukkede børnesandaler anbefaler vi et voksetillæg på max 1,5 cm og i åbne børnesandaler ca. et voksetillæg på 1,2 cm.

Vinterstøvler / Termostøvler:

I vinterstøvler og termostøvler med foer anbefaler vi et voksetillæg på ca. 1,3 cm til de små børn under 2 år og et voksetillæg på ca. 1,6 cm til børn fra 2-6 år.

Gummistøvler:

I gummistøvler til børn anbefaler vi et voksetillæg på ca. 1,3 cm til de små børn under 2 år og et voksetillæg på ca. 1,5 cm til børn fra 2-6 år.

Hjemmesko:

I hjemmesko til børn anbefaler vi et voksetillæg på max 1,2 cm, for at hjemmeskoen sidder godt på foden og ikke falder af barnets fod.

 

Hvor meget vokser mit barns fødder om året?

Når man skal ud og købe nye børnesko er det rart at vide, hvor meget børnenes fødder ca. vokser på en sæson. Ingen børn er ens og det gælder også når det kommer til hvor hurtigt og hvornår børns fødder vokser. En god tommelfingerregel er dog at børns fødder vokser som følgende om året:

– Børn på 0-2 år – ca. 2,0 cm om året.

– Børn på 2-6 år – ca. 1,5 cm om året.

– Børn på 6-10 år – ca. 1,0 cm om året.

Ovenstående er blot vejledende, men kan give dig en indikation om hvor meget dit barns fødder vokser.

 

Køb børnesko, sandaler og vinterstøvler hos Asta & Alfred!

Hos Asta & Alfred har vi nøje udvalgt et bredt sortiment af fodtøj til store og små børn. Du finder et stort udvalg af begyndersko, børnesko og sandaler samt vinterstøvler, termostøvler og gummistøvler til dine børn fra mærker som Angulus, Bisgaard, Pom Pom og Aigle. Hvis du er på jagt efter et par hjemmesko til dit barn har vi bredt udvalg fra Pom Pom og Bisgaard. Til de hurtige små drenge og piger finder du ligeledes et stort udvalg af Hummel sneakers.